Úvodní stránka Základní informace Fotogalerie Formuláře Odkazy

Moje záliba

kresba-přesýpací hodiny

O čem chci psát na tomto webu? Asi o kreslení. Trochu se tu rozepíši o tom, jak jsem s tím začala:

Už jako malá jsem si brala do ruky tužku a čmárala jsem všude možně. Bohužel pro mé rodiče byla mým nejoblíbenějším plátnem zeď, lednice, skříň, nebo stěna stolu.
Když jsem chodila do školky, kreslit jsem přestala, protože jako levák jsem si vše rozmazávala a ostatní se mi za to smáli. Doma jsem občas něco nakreslila. Však to znáte - obličej bylo jedno velké kolo a v něm byly dvě kolečka, trojúhelník a nějaká křivá čára, která měla představovat pusu, o vlasech ani nemluvě. No a moje zvířata... měla většinou jen 2 nohy, protože jsem je kreslila z profilu - tak přece ty další 2 nohy nejsou vidět.
Kreslení jsem se vyhýbala i na prvním stupni základní školy. Vše se změnilo po lyžařském výcvikovém kurzu v 7. třídě, kdy jsem po úrazu strávila více než 1,5 měsíce doma v posteli. A protože jsem byla ještě taková ta poctivá holka (televize jen 2 hodiny denně, čtení 2 hodiny denně, elektronika 1 hodina denně), nudila jsem se. Vrátila jsem se proto ke kreslení. Ze začátku to samozřejmě vypadalo velmi abstraktně, ale časem se to trošku zlepšilo.
Teď kreslím jen příležitostně, když na to mám náladu a hlavně čas.


Tímto webem bych Vám chtěla přiblížit tento můj koníček. Ostatně si myslím, že to zvládne každý, takže budu ráda, když něco třeba i zkusíte sami.




Nováková Lucie, 2.A
Gymnázium Třebíč 2021
Motivace: Tento úkol musím udělat...
(To ale neznamená, že mě to nebaví.)